• Hamarosan Formula-1 2. Szezon

F1 Istambul ; Raffai nyert , ismét egy Ferrari előtt

A Török pályán folytatódott a 2018-as BSRL  F1es bajnokságának első szezonja , nem nagy meglepetésre ismét 

a Renault versenyzői sajátították ki az első sort  a rajtrácson. A rajt összeségében elég jól sikerült mindekinek kivéve Várhegyit (Reanult) aki a Pole-ból indult ám kicsit beragatt és ezt kihasználva a Ferrarival versenyző Szabó meg is előzte egy nagyon kemény manőverrel. Várhegyi koccant Demeter Ádámmal aminek köszönhetően a Renault-s versenyző visszaesett a középmezőnybe és sajnos az autója is sérült. Az élen nagyobb harc is kialakulhatott volna , azonban Szabó egy lekörözésnél balhéba keveredett amelynek köszönhetően megsérült az autója és bukott 9 másodpercet Raffaihoz képest. A másik Ferrari versenyző Horváth Ádám aki , csak a rajtrács végéről kezdhette a futamot , ekkor már 3. volt ám nem volt meg a tempója így ismét leszakadt csapattársától. Érdemes megemlíteni a Force Indiával versenyző Fodor ,,Force” Mihályt 🙂 , aki gyönyörű versenyzéssel megszerezte a ligában eddigi legjobb helyezését , egy nagyon értékes 6. helyet. Várhegyi a végén okos taktikával a dobogó alsó fokát csípte el  köszönhetően Horváth Ádám gumiproblémáinak , aki a futam után nem volt elragadtattva a Bridstone abroncsoktól. Az első két helyezett végig tartva pozíciójukat futottak be a célba , egy kis hiányérzet azért mind a két versenyzőbe volt mivel elmaradt a csatájuk, köszönhetően a megsérült Ferrarinak. Raffai és Szabó kisebb szériákban szinte mindig csapattársak voltak , és hatalmas versenyeket futottak egymás ellen , jó lett volna látni itt mire mennek egymással.

Némi érdekesség:

Raffai ezzel a győzelemmel a Liga ranglista 9. helyére lépett elő ,holtversenyben  a szintén 12 futamgyőzelmet számláló , GP3 és Rotax Cup bajnok Salamon Patrikkal.

Várhegyi a Pole poziciójának köszönhetően a ranglista 55. helyére ugrott fel.

Szabó Krisztián pedig megszerezte 160. dobogós helyezését.

 

A pontverseny alapján a bajnokság nagy esélyel a két Renault versenyző között fog eldőlni , vajon Várhegyi megszerzi első bajnoki címét? vagy Raffai a Formula-3as siker után az F1-et is meghódítja? Egy biztos a bajnokság SPA-ban folytatódik !

 

Hozzászólások lezárva.