• Hamarosan Formula-1 2. Szezon

Adria: a pályán nincs barátság …

Öldöklő , nem mindennapi csatát vívtak négyen a győzelemért az Adria-i első futamon. Nézzük mi is történt az Abarth 500 bajnokság első Olasz helyszínén…

Az időmérőn ismét csak 2 kört lehetett teljesíteni , azonban most már csak 6 perc állt a versenyzők rendelkezésére.

A leggyorsabb kört Szabó Krisztiánnak sikerült teljesíteni , 1.17:797 ezzel bő 2 tizedet adott a második Cséplő Máténak. Az első futamon jött az öldöklő csata , a futam felétől az addig élen álló Szabó abroncsai kezdtek elkopni és így támadhatóvá vált , és támadták is a többiek névszerint Kothencz Dani , Raffai , valamint a futam vége felé már Cséplő is becsatlakozott. Hiába vannak azonban jóban , a virtuális versenypályán nem kímélték egymást , és igazi túraautós módra kilincs a kilincsen teljesítették a futamot, melyet végül Raffai Ádám nyert Szabó és Cséplő előtt. Raffai ezzel a győzelemmel a Liga Ranglista Top10-es elitjébe lépett fel 9. futamgyőzelmével.

Néhány kép az első futam csatáiról:

A második futam némileg már nyugodtabb volt , az élről az újonc Miskolczi Geregő rajtolhatott , a fordított rajtrácsnak köszönhetően. Nem sikerült jól a rajt Kothencz Daninak , mivel kiugrott és így áthajtásos büntetést kapott , így hiába vezette a futamot 3 körig kénytelen volt letölteni a büntetést. Az élen ekkor Szabó volt 6 másodperces előnynel azonban hibázott. Cséplő így utólérte és mivel Szabó ismét elkoptatta kerekeit végül meg tudta előzni őt , és ezzel megszerezte a BSRL-ben első futamgyőzelmét. A képzeletbeli dobogó alsó fokára Raffai Ádám állhatott fel. Érdemes még megemlíteni Kothencz Balázs 4. helyét is aki testvére kiesése miatt is végezhetett ennyire előkelő helyen , mely legjobb eredménye eddig a ligában. Cséplő ezzel az 54. helyre lépett előre a ranglistán.

A következő futam helyszíne ismét Olaszország Misano.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük